סוכרים ופחמימות

סוכר ופחמימות

!IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

למה מומלץ להגביל סוכר ופחמימות ?


    מה באמת הבעיה עם הסוכר שכולם מדברים עליו ?
    ולמה יותר חשוב להגביל פחמימות ולא שומנים ?

    כשמדברים על ירידה במשקל, אנו נוטים לחשוב על קלוריות. כמה אנרגיה אנחנו צורכים וכמה אנו שורפים. כולנו יודעים שמאזן קלורי שלילי יביא אותנו לירידה במשקל.
    מה שאנחנו פספסים הוא שלגוף שלנו יש מסלולים שונים שמושפעים מגורמים נוספים והם משפיעים אף יותר על הירידה, איכות הירידה ובעיקר הבריאות שלנו.

    למשל ניתן לאכול תפריט שווה קלוריות עם יחס שונה של פחמימות, שומנים וחלבונים - האחד יעודד ירידה במשקל והאילו השני יכול לעודד עליה. הסיבה היא שיש גורמים נוספים שמשפיעים על ירידה מעבר למאזן הקלורי - הורמונים.

    אחד המדדים העיקרים הוא כמות הפחמימות והסוכרים שלנו בתפריט. הפחמימות למעשה, מתפרקות בגוף לחדי סוכר - גלוקוז. קיימים חדי סוכר נוספים כמו הפרוקטוז שנמצא בעיקר בפירות ודבש, והגלקטוז שנמצא בחלב ויוגורטים (בלקטוז). אך הגלוקוז הוא העיקרי והוא זה שנרצה להגביל.

    לאחר אכילת פחמימות, הן מתפרקות לסוכר וכתוצאה מכך- רמת הסוכר שלנו עולה בדם. כדי לאזן את רמת הסוכר בדם מופרש הורמון האינסולין שמטרתו להכניס את הסוכר לתאי הגוף שלנו. כאשר אינסולין מופרש בעודף - הוא מעודד תהליכים נוספים שאינם רצויים.
    1. הוא מעודד אגירה ברקמת השומן מה שמביא להשמנה.
    2. הוא מעודד הצטברות שומן סביב הכבד- מעודד כבד שומני.
    3. הוא מעודד ייצור אנדוגני (של הגוף) ליצירת כולסטרול.
    4. הוא מעודד רצון לאכול יותר ויותר פחמימות ולצרוך יותר.

    כשאינסולין מופרש בעודף ולאורך זמן, עלול להיווצר מצב שנקרא תנגודת לאינסלין. מצב זה מסוכן כי הגוף ממשיך להפריש את אותה כמות אינסולין אך הרגישות שלנו אליו יורדת, לכן רמת הסוכר לא מתאזנת כפי שהיינו מצפים וזה עלול להוביל לסכרת סוג 2.
    הפרשת האינוסלין היא ביחס ישר לכמות הסוכר שעלה בדם, לכן הדגש יהיה לא רק על איכות הפחמימות, אלא גם על כמות הפחמימות בכל ארוחה.

    מצב זה הפיך על ידי תזונה נכונה עם חלוקת מנות פחמימות נכונה ומאוזנת בכמויות ובזמנים. גם לפעילות גופנית יש משקל רחב על איזון רמות הסוכר בדם.

    Share by: