מאמרים וטיפים

מאמרים וטיפים

!IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

5 אמונות שגויות שמעכבות אתכם מלרדת במשקל


  • 1. "ככל שאני אוכל פחות ארוחות ביום - אני אוכל פחות" - טעות! ההיפך הוא הנכון

    דווקא כשאוכלים יותר ארוחות ביום, אוכלים מעט יותר בכל ארוחה. העניין הוא גם דרגת הרעב שאני מגיע איתה לארוחה. כאשר אני מגיע מורעב - אני נוטה לאכול יותר, יותר מהר, ובעיקר יותר פחמימות. כאשר גופינו לא צריך בבת אחת כמות גדולה של אוכל וקלוריות - הוא יעדיף לאגור חלק מזה ברקמת השומן. לעומת זאת בארוחות קטנות נוכל לווסת בצורה מדוייקת יותר את הכמויות שנחוצות לגוף שלנו ולמנוע אכילת קלוריות מיותרות.

  • 2. "אם אני מתפוצצת מסלט - אז זה בסדר, זה רק סלט"

    אני רואה הרבה אנשים שנותנים חשיבות לתוכן הארוחה אך לא לנפח הארוחה. נפח ארוחה גדול - גם אם מאכילת עלים של חסה, גבינה דלת שומן וזירו - יוצר מילוי והרחבה של הקיבה. אחד ממנגנוני השובע שלנו הוא דרך עצב הואגוס אשר מחבר בין הקיבה לגזע המח והוא מאותת על שובע כאשר הקיבה מתמלאית ונוצר מתח. כאשר אנו אוכלים נפחים גדולים- אנו נוטים להרחיב אותה וכך אנו למעשה גורמים לקיבה לאותת על שובע רק מאכילת נפחים גדולים, כאשר אנחנו רוצים בדיוק את ההיפך.

  • 3. "החילוף חומרים שלי ירד עם הגיל ולכן אני תקועה במשקל"

    אוי כמה פעמים עוד תמכרו לעצמכם את הסיפור הזה ? חילוף החומרים יורד בכ 1% בשנה, כלומר אחרי 20 שנה את שורפת פחות כ 200-300 קלוריות ביום (שווה ערך לפרוסת עוגה דקה). לפיכך מספיק שתוותרי על העוגה הקטנה בשעה 16:00 וכבר קיזזת. מה שהשתנה זה פחות פעילות גופנית, הרבה ישיבה ובעיקר פחות נחישות להצליח. בגיל מנופאוזה (המעבר) ישנם שינויים הורמונלים שמעט משפיעים על קצב הירידה, אך יהיה ניתן לעקוף אותם עם השקעה בדגשים הנכונים בתזונה ושילוב של פעילות גופנית.

  • 4. "ממתיקים מלאכותיים הם ללא קלוריות אז מותר ללא הגבלה"

    נכון שאין להם ערך קלורי אך יש להם עדיין השפעה. ממתיקים יוצרים לנו טעם מתוק בדומה לסוכר ולעיתים הם יכולים לעודד בגוף תהליכים הדומים לסוכר, למשל הפרשת הורמון האינסולין. אינסולין הוא הורמון שמופרש באכילת פחמימות במטרה לאזן את רמות הסוכר בדם ועל הדרך הוא מעודד את רקמת השומן שלנו לטפוח כאשר זה בעודף. צריכה רבה של ממתיקים מלאכותיים גורמת גם היא להפרשתו בעוד שנרצה לדכא ולהפחית אותה, ולכן נעדיף להפחית גם אותם. מעבר לכך שהיא מונעת מאיתנו את הגמילה ממתוק.

  • 5. "סודה זה כמו מים" - נכון, רק עם גזים. כאן בדיוק הבעיה

    ראו סעיף 2. שתיה מוגזת כולל סודה מנפחת את הקיבה. מערכת העיכול שלנו נועדה לעכל נוזלים ומוצקים ולא גזים. אם בחרתם בכלל זאת לשתות סודה - רצוי על קיבה ריקה (בין הארוחות ואת המינימום שצריך) כי אחרת זה מרחיב את הקיבה.

מנגנוני חשיבה חבלניים שמפריעים לכם להצליח !


5 מנגנוני חשיבה חבלניים שמפריעים לכם להצליח בתהליך של ירידה במשקל 
1. השוואה לעבר
2. פחד מכשלון
3. חוסר רצון לצאת מאיזור הנוחות
4. פחד מהצלחה
5. פחד מאיבוד זהות עצמית המשויכת למשקל ולדמות סביב המשקל

כשלמעשה כל 5 הדברים הללו הם תחת אותה כותרת של - פחד !
המיינד שלנו מאוד ערמומי ולא מוכן לקחת סיכונים מיותרים. כמות הסיפורים שאנחנו מספרים לעצמינו של למה גם הפעם זה לא יצליח - היא עצומה! "כי נכשלתי כל כך הרבה בעבר, זו הגנטיקה שלי, יש לי חילוף חומרים איטי, אני לא בנוי לספורט, אני אוהבת מתוק ולא יכולה בלי, יש לי בעיה בבלוטת התריס, אין לי זמן, אין לי מוטיבציה..." ועוד ועוד.

כך בדיוק אנחנו מתנים את ההצלחה שלנו בסיפורים ועל הדרך נותנים להם לגיטימציה! אם דיברנו בקול רם, למשל סיפרנו לקולגה למה אנחנו לא מצטרפים אליו לתהליך או לאימון כושר, אז המיינד שלנו שמע את אותו הסיפור (בקול רם) והחל להטביע לנו במח את הסיפור עד שהפך לאמונה חדשה שיצרנו.

יצרנו אמונה - אני לא אצליח לרדת. אני לא אוהב לרוץ. אני לא יכולה בלי לחם.

ככל שאמרנו יותר ויותר בקול, שוב ושוב הטמענו את האמונה הזו עמוק יותר ואנחנו גם באמת מאמינים לה יותר. מכאן - לשים עליה סימן שאלה ולחצות את זה יהיה יותר ויותר מאתגר.

הפחד מכשלון במקרה הזה אומר, אם אין לי ודאות שארד במשקל ואצליח אז למה להשקיע? למה להקריב ? אני גם אוותר על העוגה השווה הזו וגם לא אראה ירידה ? זה כשלון כפול! אז לפחות שלא אוותר על העוגה! אני גם אצא לרוץ בחום הזה (גם עייפה, גם במחזור) וגם אזיע ואתאמץ ולא אראה ירידה השבוע - מאמץ לשווא! כלומר המיינד שלנו דואג שלא נצא פראיירים.

והנה איך הוא מונע מכם את ההשקעה הדרושה להצלחה! אתם מאמינים לו במקום להיות נאמנים למטרות שלכם!

אז איך לחצות את זה ??? טוב ששאלתם :) !

בניגוד לתהליכים שבהם התוצאה מגיעה מיידית (כמו קניית בגד ) כאן נדרש להיות מוכנים לשלם את המחיר בהתחלה והרווח מגיע אחריו. לא נכון יהיה להתנות את המחויבות שלנו בקבלת התוצאות, כי הן יגיעו קצת אחרי, וגם לא את ההתמדה בהתליך. פשוט להאמין שזה יצליח מתוך התמסרות, מחויבות ומוכנות לצאת מאיזור הנוחות גם ללא תוצאה מיידית.. התוצאה תגיע! אבל ראשית - חובת העשייה עליכם!

תבטחו בכם שאם התוצאה לא תהיה שווה את ההשקעה - תוכלו בכל שלב בחיים להפסיק להתאמן, לחזור לאכול את כל המאכלים הכי משמינים ולהחזיר את כל המשקל בחזרה..! אבל עד שלא תנסו לא תדעו!
אחרי שניסיתם והתמדתם (לא שבוע שבועיים.. אלא את התקופה הנדרשת כדי להצליח!) והצלחתם! תדעו האם המחירים שווים את הרווחים ותוכלו לבחור אם להישאר או לחזור להרגלים הקודמים ולעלות בחזרה.
בניגוד לתהליכים אחרים בהם נדרשת מחויבות, למשל כמו תחרות הסלסה שהתחרתי בה, יכלתי לתת את ה-100% שלי ולא לזכות! כי היו מתחרות טובות יותר. כאן ה-100% שלכם יבטיח תוצאות! כי המתחרה היחיד שלכם הוא המיינד שלכם, ואיזה כיף שהוא תלוי בכם! 
אז הנה לכם - למה הפעם זה יצליח! 

נרשמתם לחדר כושר, התמדתם! ובכל זאת לא ראיתם ירידה במשקל


מהם 5 הסיבות העיקריות ?
1. אתם חווים חוויה של השקעה ומאמץ בהיותכם מגיעים, מתאמצים ומזיעים, כאשר בפועל אתם לא מקפידים על דופק מספיק גבוה, משך אימון ארוך ושריפת קלוריות מספקת ליצירת מאזן קלורי שלילי. בעיקר עבור אלו שיושבים כל היום במשרד, האימון שלכם רק מקזז את השעות שאתם לא פעילים כל היום.
2. אתם מרשים לעצמכם לאכול יותר (בעיקר לאחר האימון כשהתאבון עולה), והרבה פעמים אתם נופלים לחברות שרוצות למכור לכם, וקונים משקאות עתירי קלוריות "של ספורטאים" אשר מוסיפות לכם עוד קלוריות לתפריט (במקום להפחית קלוריות) ואתם בטוחים זה מה שיעזור לכם להצליח!
3. אתם מרשים לעצמכם לחרוג.. כי אם מתאמנים "אז מותר לחרוג" 😶
4. אתם לא מקפידים על תפריט מותאם לאימונים שלכם, לשגרת החיים שלכם ובטוחים שאוכל בריא ומודעות תביא אתכם להפחתת קלוריות מיותרות - טעות! מודעות לא שורפת קלוריות, גם אוכל בריא לא.
5. אתם בטוחים שהתזונה לפני ואחרי אימון הם אלה שקובעים! וההיפך הוא הנכון! התזונה שלכם ב 24 שעות לאורך 7 ימים בשבוע - היא זו שקובעת.

המשקל


מהו המשקל הזה שאת כל כך חוששת לעלות עליו?
המשקל הזה, שאם עלית וראית שהוא הציג מספר שהיה גבוה, ולו במעט מהמשקל שהציג מהיום שלפניו או השבוע שלפניו,
ובגלל המספר הזה הלכת עם פרצוף חמוץ לעבודה.
המספר הזה שגרם לך להתייסר ו"לעשות לעצמך דווקא". 
המספר שגרם לך להעניש את עצמך ולהתנהג בצורה קיצונית שבה את מתנזרת מאוכל או להיפך, אוכלת ללא גבולות.
המשקל הזה שנתת לו כל כך הרבה כוח וגרם לך להרגיש כישלון.
המשקל שהציג מספר שהיה לא כרצונך ובשניה אחת ביטלת את כל ההצלחות, ההשקעה והנחישות שלך והפכת אותך לחסרת אמונה.
חסרת אמונה בך, ביכולות שלך ובמטרות שלך.
המספר שגרם לך לחשוב שאת כבר לא מסוגלת וכנראה שלא תצליחי.
המספר שמנהל אותך לאורך היום ושואב ממך את שמחת החיים.
המשקל הזה,
הוא רק משקל.
הוא רק מציין את משקל גוף האדם שמורכב מכל כך הרבה איברים, רקמות, עצמות, הורמונים...
הוא רק אינדיקציה שתוכלי ללמוד ממנה ולצמוח, 
אם רק תבחרי להביט קדימה ולא אחורה.
המספר הוא רק מספר.
הוא לא מעיד על שום דבר.
לא על מה שאת יכולה ולא על מה שאינך יכולה.
ומכאן נשאר רק לבחור -
האם לאפשר לו לנהל אותך? להפחיד אותך?
או ליהנות מהדרך וללמוד מהאינדיקציה הזו שנקראת משקל.
אל תתני למשקל יותר מדי משקל.
*מופנה לנשים וגברים כאחד.

ניסיתם דיאטה - שוב וזה שוב לא הצליח


מעבר לחוסר הצלחה - להלן 5 הנזקים שעשיתם לעצמכם:
1. כשאתם מכניסים לגוף כמות קלוריות הקטנה מה-BMR שלו (כמות הקלוריות שהגוף שורף במנוחה ביממה) הוא לומד להיות חסכוני - משמע שורף פחות ופחות קלוריות במנוחה. במצב זה לא רק שלא ירדתם במשקל אלא יצרתם מצב שכנראה יוביל לעליה במשקל.
2. דיאטות שאינן מאוזנות (מבחינת קלוריות, ויטמינים, חלבונים, מינרלים, סיבים תזונתיים, שומנים חיוניים וכן הלאה) פוגעות בתפקוד בסיסי בתהליכי הגוף ולכן בתפקוד הגוף. כאשר קיבלתם תפריט מאדם שאינו איש מקצוע (משמע דיאטן קליני מוסמך) יתכן שעשיתם נזק לתפקוד הגוף הבסיסי שיכול לשבש את הצלחתכם ואף להשפיע על העייפות, האנרגיה והמצב המנטלי.
3. כשלון ועוד כשלון ועוד כשלון - מסכנה הדיאטנית שתקבל אתכם לאחר מכן. כמה אמונה עצמית תהיה לכם? כמה מוטיבציה ? כמה תחושת מסוגלות ? וכמה התמסרות אמיתית לדרך חדשה..? כנראה מינימלית (לצערי מתמודדת עם זה כל יום מחדש בקליניקה) 
4. הטמעתם הרגלים שלא בהכרח טובים לכם - איך אני יודעת ? עובדה שהדיאטה לא עבדה. יצרתם לכם התנייה שרק ע"י שינוי של ההרגלים הספציפים אלו תצליחו לרדת בעוד שההיפך הוא הנכון! (למשל רק ע"י היוגורט בבוקר אני יכול לרדת כי אז זה עבד לי). שינוי אמיתי משמע שינוי לא רק של ההרגלים (התנהגות) אלא גישה, תפיסה ואמונה - ואלו הרבה יותר עמוקים מהתנהגות. אם כי שינוי התנהגותי יכול להוביל לשינוי שלהם גם. יהיה מאתגר יותר עבורכם להטמיע הרגלים חדשים כשיש אמונות קודמות להתליך מאשר כשבאים טבולה רסה.
5. פיתחתם התעסקות עודפת באוכל - מוכר לכם? התעסקות שלפעמים מתפתחת לאובססיה ופחד. מה לאכול? מתי אכלתי פעם אחרונה? מתי הארוחה הבאה? כמה קלוריות יש בזה? אוי אכלתי יותר מדי..! כי אם משהו לא יעבוד לפי התפריט אז זה סוף העולם. שחררו אותו כי הוא לא התאים לכם! הצלחה היא לאפשר חופש בבחירות ובתפריט ולא התנייה.

#הטרדה_מינית_והפרעות_אכילה


*הסיפור מתאר מקרה שמייצג המון מקרים של בנות שאני מלווה על אותו רקע.
בחורה צעירה,
אמביציונית, חרוצה ומצטיינת.
עם עבר קרוב של אנורקסיה ואשפוזים במחלקת הפרעות אכילה.
קיבלה תפריט מדיאטנית של המחלקה, עברה למעקבים מרווחים יותר ויצאה "מכלל סיכון" כי עלתה למשקל תקין וקיבלה מחזור.
במקביל היתה גם במעקב פסיכולוגית של המחלקה.
ממשיכה בתהליך איתי (בהתנדבות), התחלנו לעבוד על להכיר את הגוף. את מנגנוני השובע והרעב.
להבין את העקרונות מאחורי התפריט החדש שנבנה בהמשך.
לבנות גוף חזק וללמוד הצלחות ולא ביקורת עצמית.
לזהות חרדות ולזהות את הפער בין החרדה (מעלייה במשקל) לבין המטרה (להיות בריאה פיזית ומנטלית =שחרור שליטה מהמשקל).
אחרי שינוי מנטלי, בנינו תפריט מאוזן שיביא לתוצאות, תוך הפרדה של הפאן השיפוטי, ומתוך קבלה של הגוף ללא ביקורת.
יש תוצאות והאהבה העצמית גדלה.
המחזור שוב לא הגיע, לאחר שכבר חזר.
התזונה מאוזנת, יש שומן בתפריט, הכל תקין, המשקל תקין.
אין סיבה שהמחזור לא יגיע.
השאלה הבאה - האם עברת הטרדה מינית בעבר ?
[בנות - אם אתן מזדהות, זו ההזדמנות שלכן לקחת אתכן בידיים ולפרק את הצימוד שנשעה בין האירוע לבין ההשלכה על הגוף]
התשובה היתה כן. לעולם לא הזכירה או דיברה על זה, לא משפחה, לא פסיכולוגית.. (כמו המון בנות, כי זה כואב, לא מדברים על מה שכואב, במיוחד אם עבר...)
מאז יש כעס עצמי, יש הדחקה של הנשיות, הרצון לא להיות אטרקטיבית, רצון להסתתר, כעס על הגוף, ומשם גם כנראה התחילה האנורקסיה. לעולם לא קישרה ביניהם.
הדחקת נשיות = הדחקת המחזור + כאבי מחזור עזים.
#רפואה_לא_רק_קונוונציונלית
במחלקה להפרעות אכילה - לא יעבדו איתה על זה. רק על השלמת קלוריות.
התחלנו עבודה על העזה בתחום החשיפה, קבלת הנשיות ואומץ להיות אישה ללא חשש שינצלו אותה, וניקיוי הכעס ששייך לעבר ועדיין מנהל בהווה.
המחזור ממש מתקרב להגיע 

חגים- ראש השנה


הקפידו לאכול ארוחת ביניים כשעתיים לפני ארוחת החג. כשמגיעים רעבים מדי – אוכלים מהר יותר ומסיימים מלאים. ואל נא נשכח שיש את הברכות לפני.
בחרו רק את המנות האהובות עליכם – ואכלו מהמם יותר. הימנעו מלאכול מהעיניים. הסקרנות מובילה לאכול הכל מהכל וכך אוכלים בהכרח יותר.
נסו לבחור יותר חלבונים (דגים, עוף, בשר) וירקות, ופחות בפחמימות (אורז, תפו"א..) כי הם אלו שגורמים לנו לכבדות וגם להשמנה בעיקר.
כשזיהיתם שובע – גם אם נשאר מקום בקיבה – זה סימן לעצור. אין צורך למלא את הקיבה עד שאין מקום. כשסיימתם שימו מפית בצלחת וכך סיימתם את חלקכם להערב.
הימנעו משתיית מיצים ומוגז, שתו רק מים (ויין - רצוי לא מתוק). שתייה מוגזת מרחיבה את הקיבה ואינה מומלצת – כולל סודה.
המשך ישיבה בשולחן – אינה משמעה המשך נשנושים אפשר להנות מצחוקים וכיף על השולחן. 
    
תהנו מהארוחה הרבה יותר אם תסיימו עם תחושת קלילות גם אם תוותרו על חלק מהסקרנות לגבי מאכלים מסויימים.

קצת לפני כיפור - טיפים לארוחה מפסקת


  • 1. מומלץ יומיים לפני להפחית קפאין לאלו ששותים על בסיס יומי

    קפה, תה, משקאות אנרגיה או זירו. אנחנו מתמכרים לקפאין והפסקה פתאומים עלולה לגרום לכאבי ראש. כדאי להוריד באופן הדרגתי כבר מהיום.

  • 2. מלח (נתרן)

    כדאי להפחית מזונות המכילים נתרן כבר מתחילת היום של הצום ולהימנע מלהוסיף מלח. המלח משתן (אובדן נוזלים מואץ בשתן) וגם מצמיא. כנ"ל לגבי הארוחה המפסקת - להפחיתתוספת מלח ככל שניתן. יש מספיק מלח טבעי באוכל שלנו

  • 3. הארוחה צריכה לשלב פחמימות, חלבונים, שומנים וירקות

    פחמימות- רצוי בעלות ערך גליקמי נמוך כמו דגנים מלאים וקטניות: אורז בשמתי, בטטה, בורגול, פסטה, גרגירי חומוס, עדשים.. הפחמימות יתרמו לשובע בחלקו הראשון של הצום.

    חלבונים - עוף, דגים ובשר. בשר אדום מתפרק ומתעכל לאט יותר מעוף ודגים ולכן מומלץ לשלב ממנו יותר בארוחה.

    ירקות - מבושלים או חיים - מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול איטי יותר ושהות ממושכת בקיבה וגם עוזרים לתחושת השובע. הסיבים התזונתיים נשמרים גם בירקות מבושלים.

    שומן - השומן הקיים בבישול, שמן בתיבול, טחינה, אגוזים ושקדים לסוגיהם. השומן משהה את האוכל בקיבה ויעזור לשובע לחלק השני של הצום.

  • 4. לאורך היום לפני הצום מומלץ לאכול ארוחות קלות

    כל 3-4 שעות, לא להגיע מורעבים לארוחה המפסקת. לסיים אותה בשובע מלא אך לא לסיים מפוצצים. עודף אוכל לא יגרום בהכרח לשובע ממושך אלא לכבדות מיותרת ותחושת רעב מוקדמת.

  • 5. לשתות רק מים עם האוכל ולהימנע משתיה מוגזת ומיצים

    בסיום הארוחה עדיף לבחור חליטת צמחים ללא קפאין במקום תה כדי להימנע מהפרשת נוזלים בשתן.

  • 6. קינוח - אם אפשר לוותר אז כדאי. אם בחרנו לאכול כדאי פרי

    עוגיה או עוגה בחושה ולא מתוקים מדי. עודף סוכר יגרום לעליית וירידת סוכר ואינסולין - מה שיביא לצמאון ורעב מוקדם יותר.

  • ***בצאת הצום ***

    לפתוח בכוס מים (לא קרים ולא חמים מדי) ולשלב תה עם עוגיה או פרי להחזיר נוזלים וסוכר לגוף.

    לאחר 20 דקות, אחרי שהתאוששנו, מומלץ לאכול ארוחה קלה כמו מרק עם קטניות או ארוחה חמה קלה - אורז עם דג או ארוחה קלה חלבית - לחם עם גבינות וירקות.

    לאכול לאט ולשלב מים להחזיר נוזלים לגוף.

    שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה 

חנוכה וסופגניות


סופגניות... בואו לא נדבר על זה רגע.. 
כמה אפשר לחפור על הקלוריות של הסופגניות?!?!

לא נמאס לכם ?
למה מהמאנץ', המסעדות והסופ"שים אתם לא מתרגשים ככה ?
בואו ... כולה סופגניה! ... 450 קלוריות.... so...? 
מסכנה.. כבר הרגתם אותה.

ואם בכל זאת בחרתם לאכול סופגניה ולא לתת לה להרוס לכם את הגזרה - 5 
  • דרכים לשילוב סופגניה בצורה מאוזנת שלא תפגע במשקל

    1- לאכול חצי סופגניה - חצי סופגניה היא כ 200-250 קלוריות שזה שווה ערך לארוחת ביניים. היא לא תהיה מזינה כמו היוגורט עם הפייבר 1 או הבננה אבל מבחינה קלוריות גם לא תהיה רחוקה משם. הקפידו לשלב אותה לפחות שעתיים לאחר ארוחה (ולא מיד מאחר ורמות הסוכר גבוהות לאחר הארוחה), והקפידו לאחר האכילה שלה לחכות כשעתיים לפחות עד האכילה הבאה (מדברים על חצי סופגניה- כן ?).



    2- הוספת אימון - הוסיפו לכם אימון אירובי של שעה מעבר לאימונים הקבועים שלכם בדופק גבוה. כשעה של אימון אירובי בדופק 150 יכול לקזז לכם בקלות סופגניה ועל הדרך שיפרתם עוד כושר ומצב רוח!



    3- פינוק של חג - מותר הכל במידה! אני מקציבה ללקוחותי ארוחת פינוק אחת בשבוע, ובשבוע של חג או יומולדת אפשר לחרוג ל-2, כל עוד זה מנוהל בשליטה ובמידה. אז מה זה מידה? הקפידו לא להתפוצץ. סופגניה בהחלט יכולה להכנס כארוחת פינוק נוספת - וזהו. תבחרו אחת שווה במיוחד ותהנו ממנה ( אפשר כמה רבעים מכמה טעמים שונים 😋).



    4- טעימות - לפעמים הסקרנות הורגת אותנו. בחרנו לקחת סופגניה ואחרי 2 ביסים מיצינו. זה הזמן לזרוק אותה או לתת אותה לבן דוד שאוכל הכל..😝 כי הגוף שלנו לא פח זבל! ולא לתת ל-"לא נעים" לשחק תפקיד. מיצינו את הטעם.. יאללה לסגור את הבסטה.



    5- קיזוז פחמימות אחרות - סופגניה היא כ-4 מנות פחמימה, זה עלול להקפיץ את רמת הסוכר והאינסולין. אם קיזזתם את הפחמימות מארוחות אחרות - הכל טוב. מנת פחמימה = פרוסת לחם/ 2 לחם קל/ 3 כפות אורז/ 3-4 קוביות שוקולד וכן הלאה. החליטו באותו יום לאכול פחות פחמימות ויותר חלבונים וירקות ואז הנזק של האינסולין והסוכר יתמזערו.


    ושיהיה חג שמח וטעים ! 

Share by: