גלוטן

גלוטן 

!IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

גלוטן - האם באמת כדאי להוריד אותו מהתפריט כדי לרדת במשקל ?


    האם אכילה של גלוטן מעודדת עלייה במשקל...?  
    התשובה היא: חד משמעית לא!!!

    גלוטן הוא קודם כל חלבון, אשר נמצא בדגנים כגון: חיטה, שעורה ושיפון.
    אז מדוע בכל זאת הימנעות מגלוטן יכולה להביא לירידה במשקל ?
    התשובה היא בבסיס השאלה -
    גלוטן למעשה נמצא בדגנים, דגנים הם למעשה פחמימות.
    הפחתת כמות הפחמימות מהתפריט אכן יכולה להביא לירידה במשקל.
    נוסיף לכך את כל הפיתויים המלווים אותנו במהלך היום: עוגות ועוגיות בחגיגות ימי הולדת, ריחות של מאפים, בצקים, פסטות עתירות רטבים קסומים, לחמים איכותיים ושפע של חטיפים זמינים.
    הפחתת הפיתויים - הם אלו שמביאים לירידה במשקל.
    עצם ההימנעות גורמת לנו להיות יותר מודעים למה אנחנו מכניסים לגופינו.
    אך יש המפצים בפחמימות אחרות ללא גלוטן, כגון: תפו"א, תירס ואורז. אלו מכילים ערכים גליקמיים גבוהים יותר מדגנים מלאים ולכן יכולים אף להביא לעלייה במשקל. הם מתפרקים מהר יותר לסוכר, גורמים לעלייה מהירה של סוכר בדם ובעקבות כך הפרשה גבוהה של הורמון האינסולין, אשר הוא בעצמו מביא לעלייה במשקל כשאר מופרש בעודף.

    שמעתי גם גרסא מעניינת ש-גלו מהמילה גלוטן (glue=דבק) הוא דבק הנדבק למעיים, לא ברור מהיכן זה הגיע.
    ישנן המון מילים המתחילות באותיות גלו:
    גלוקוז - סוכר
    גלוקונאוגנזה - יכולת הכבד שלנו לייצר סוכר ממולקולות שונות
    גלומרולוס- חלק בכלייה שבו מתרחש הסינון הראשוני של תוצרי פסולת מהדם החוצה דרך הכליה.
    ועוד..

    לכן, אם בחרנו לרדת במשקל, כדאי לברור את סוג הפחמימה. נעדיף פחמימות מדגנים מלאים וקטניות. נרצה כמובן להפחית פיתויים ואכילות סתמיות (אשר לרוב פחמימתיות), להיות מודעים לתחושת שובע ולשהות המשך אכילה מהעניים או מעצם היותו של האוכל טעים ומגרה.
    אין צורך להימנע מגלוטן אם אתם לא רגישים לגלוטן או אלרגים לגלוטן, משמע צליאקים. דגנים מלאים המכילים גלוטן מזינים יותר מתחליפי גלוטן.

    שנדע לבחור נכון !  

    Share by: