אכילה בחוץ

אוכלים בחוץ ? 
איך לשמור על המשקל ?

!IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

אוכלים בחוץ - איך עדיין לשמור על המשקל ? 


    חיי השפע של היום הפכו בעשור האחרון לפקטור מהותי בחיי החברה שלנו. האוכל הופך להיות מוקד מהותי אם לא מרכזי בבילויים וההנאות שלו. ניתן לראות זאת בתכניות הבישול הממלאות יותר ערוצי טלויזיה, שיחות החולין שלנו, מפגשים חברתיים ומשפחתיים, הבישול והאפייה כתחביבים שהופכים להיות יותר פופולרים, ובעיקר שפע המסעדות שמקיפות אותנו בכמות ובמגוון.


    ככל שאנו נחשפים יותר ויותר לאוכל טעים, הסטנדרטים שלנו עולים והאוכל הפשוט והביתי הופך להיות "רגיל" ופחות אטרקטיבי. אחת הסיבות היא גם הטעמנים שלנו בפה אשר מתרגלים לרמות שונות של טעמים, ביניהם: הטעם המתוק, המלוח והאומאמי (טעם של מסעדות המזרח - מונוסודיום גלוטמאט). ככל שאנו יותר נחשפים למאכלים עם טעמים דומיננטיים - הטעמים הרגילים הופכים להיות תפלים וכך אנחנו למעשה יוצרים "תלות" באוכל טעים ובלי להתכוון. אוכל טעים יותר לרוב מלווה ביותר סוכר, שומן ונתרן.


    ניתן לראות שסעודה במסעדה או בית קפה היא לא רק בילוי משפחתי או חברתי, אלא הפכה למשהו לגיטימי כחלק משגרת חיי היום -יום. מקובל לאכול בחוץ ארוחות הצהריים כארוחות עסקיות וגם ארוחות במסגרת פגישות עבודה. ארוחות עסקיות לרוב כוללות גם מנה ראשונה ולעיתים שתיה מתוקה או קינוח. קלוריות של עסקית יכולות להספיק ל-2-3 אנשים. לא כל הארוחות שלנו בחוץ מוגדרות כבילוי או למטרת הנאה ובכל זאת אנחנו נוטים לבחור את המנות האהובות עלינו וללא התפשרות בטעם.


    איך בכל זאת ניתן לבחור נכון באכילה בחוץ ובלי שיפגע בהנאה שלנו מאוכל ? 

    1. מאוד חשוב שנפריד בין סעודה במסעדה או בית קפה שמטרתה היא בילוי/ הנאה/ מפגש חברתי לבין שגרת היום- יום. בבילוי כדאי ורצוי לבחור מנה שתתרום לנו להנאה המשותפת (פינוק) וביום יום כדאי שנבחר מנה הדומה לזו שהיינו מביאים מהבית (בריאות). 

    2. נרצה לבחור מנה המכילה בעיקר חלבונים וירקות ופחות פחמימות. ארוחת צהריים טובה יכולה להיות חזה עוף + ירקות (חיים או מבושלים), סלט עם טונה/ גבינה+ביצה, מנת בשר/עוף או דג עם ירקות חיים או מבושלים ורצוי לוותר על הפחמימה במידה ואפשר. הפחמימה בארוחת הצהריים לרוב מכבידה עלינו בעיקר בארוחות בשריות ,ומעכבת את פירוק הבשר (אשר איטי יותר מדג וחלבון חלבי) וכך נמנע גם תחושת מלאות ונפיחות מיותרת שמשבשת לנו את הריכוז וגורמת לעייפות מוגברת לאחר הארוחה. אם בחרנו לא לוותר על הפחמימה כדא להגביל ל-3 כפות (אורז/ בטטה/ קינואה/ בורגול..). חרגתם וקניתם ארוחה בפיתה - תאכלו רק חצי ממנה ותמלאו אותה באופציות של חלבונים וירקות (לא צ'יפס), סלטים. 

    3. נבחר לשתות מים ורק מים עם האוכל. מיצים- מלאים בסוכר ,מצמיאים ותורמים לעליה במשקל, מוגז מנפח את הקיבה ומרחיב אותה ומפריע לפירוק האוכל (מערכת העיכול שלנו נועדה לפרק מצבי צבירה מוצק ונוזל ולא גז), מים זו השתייה האולטימטיבית ותורמת לשובע ומניעת אכילה מיותרת.

    4. מותר להשאיר בצלחת! אם שבעתם כדאי שתעצרו. המשך אכילה בשלב הזה יוביל לאגירת קלוריות ברקמת השומן (גם אם מדובר בחלבון וירקות) וגם הרחבת הקיבה, מה שיכול להביא להפחתת תחושת השובע. היו קשובים למערכת העיכול שלכם בזמן האכילה ועצרו כאשר הגעתם לתחושת "שובע קליל" ולא "מלאות". מנגנון הבקרה הזה עלול להטשטש מול אוכל טעים - ולכן המודעות מאוד תעזור. המחשבה שתעזור היא שהארוחה צריכה להשביע אותנו רק עד ארוחת הביניים הבאה, עוד כ-3 שעות ולא עד הערב.

    5. מומלץ לא להגיע מורעבים לארוחות, בעיקר במסעדות. לוקח זמן עד שהמנה מגיעה, ויותר קשה לשלוט ולווסת את קצב האכילה והכמות מול אוכל טעים במיוחד. לכן הקפידו על ארוחת ביניים כשעה- שעתיים לפני הארוחה במסעדה. זה תקף גם לארוחות שישי וארוחות משפחתיות סביב שולחן.


    מודעות- שליטה- בחירה- הנאה!

    שיהיה בתאבון 😋


    Share by: