יום כיפור - טיפים לארוחה מפסקת

יום כיפור

!IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT

קצת לפני כיפור - טיפים לארוחה מפסקת


    1. מומלץ יומיים לפני להפחית קפאין לאלו ששותים על בסיס יומי - קפה, תה, משקאות אנרגיה או זירו. אנחנו מתמכרים לקפאין והפסקה פתאומים עלולה לגרום לכאבי ראש. כדאי להוריד באופן הדרגתי כבר מהיום.

    2. מלח (נתרן) - כדאי להפחית מזונות המכילים נתרן כבר מתחילת היום של הצום ולהימנע מלהוסיף מלח. המלח משתן (אובדן נוזלים מואץ בשתן) וגם מצמיא. כנ"ל לגבי הארוחה המפסקת - להפחית תוספת מלח ככל שניתן. יש מספיק מלח טבעי באוכל שלנו.

    3. הארוחה צריכה לשלב פחמימות, חלבונים, שומנים וירקות. 
    פחמימות - רצוי בעלות ערך גליקמי נמוך כמו דגנים מלאים וקטניות: אורז בשמתי, בטטה, בורגול, פסטה, גרגירי חומוס, עדשים.. הפחמימות יתרמו לשובע בחלקו הראשון של הצום.
    חלבונים - עוף, דגים ובשר. בשר אדום מתפרק ומתעכל לאט יותר מעוף ודגים ולכן מומלץ לשלב ממנו יותר בארוחה.
    ירקות - מבושלים או חיים - מכילים סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול איטי יותר ושהות ממושכת בקיבה וגם עוזרים לתחושת השובע. הסיבים התזונתיים נשמרים גם בירקות מבושלים.
    שומן - השומן הקיים בבישול, שמן בתיבול, טחינה, אגוזים ושקדים לסוגיהם. השומן משהה את האוכל בקיבה ויעזור לשובע לחלק השני של הצום.

    4. לאורך היום לפני הצום מומלץ לאכול ארוחות קלות, כל 3-4 שעות, לא להגיע מורעבים לארוחה המפסקת. לסיים אותה בשובע מלא אך לא לסיים מפוצצים. עודף אוכל לא יגרום בהכרח לשובע ממושך אלא לכבדות מיותרת ותחושת רעב מוקדמת.

    5. לשתות רק מים עם האוכל ולהימנע משתיה מוגזת ומיצים. בסיום הארוחה עדיף לבחור חליטת צמחים ללא קפאין במקום תה כדי להימנע מהפרשת נוזלים בשתן.

    6. קינוח - אם אפשר לוותר אז כדאי. אם בחרנו לאכול כדאי פרי, עוגיה או עוגה בחושה ולא מתוקים מדי. עודף סוכר יגרום לעליית וירידת סוכר ואינסולין - מה שיביא לצמאון ורעב מוקדם יותר.

    בצאת הצום 
    לפתוח בכוס מים (לא קרים ולא חמים מדי) ולשלב תה עם עוגיה או פרי להחזיר נוזלים וסוכר לגוף. לאחר 20 דקות, אחרי שהתאוששנו, מומלץ לאכול ארוחה קלה כמו מרק עם קטניות או ארוחה חמה קלה - אורז עם דג או ארוחה קלה חלבית - לחם עם גבינות וירקות.
    לאכול לאט ולשלב מים להחזיר נוזלים לגוף.
    שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה !

    Share by: